Ez a recept a férjem nagymamájától származik. Sok-sok éve én is ez alapján készítem az almás pitét, változtatás nélkül!
Hozzávalók:
40 dkg liszt
10 dkg cukor
25 dkg margarin
1 tojás
1/2 cs sütőpor
1-2 ek tejföl
Csipet só
Töltelék:
Kb 1,2 kg alma (pucolva, nagy lyukú reszelőn lereszelve)
2-3 tk őrölt fahéj
3-4 ek cukor
1 cs pudingpor (főzős)
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Adjuk az almához a fahéjat, cukrot, pudingport és alaposan keverjük el.
Dolgozzuk össze a tészta hozzávalóit.(akkor jó, ha elválik a táltól)
A tészta felét nyújtsuk egy 29x21 cm-es tepsibe(vagy hasonló méretűbe:)
Oszlassuk el rajra egyenletesen a tölteléket.
Nyújtsuk rá a másik adag tésztát.
Villával szúrkáljuk meg a tetejét.
Kb 40 perc alatt megsül.(a szélei aranybarnák lesznek)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése