Idén nem sok újdonság kerül a kamrám polcaira,de a szilva kompót ilyen. Lekvárból maradt még elég, így most egészben is tettem el belőle.
Hozzávalók:
2 kg szilva
1,3 dl víz
40 dkg cukor
Szegfűszeg
Na-benzoát
Elkészítése:
Először a felöntő levet készítsük el.
A vizet a cukorral forraljuk fel, majd hűtsük ki teljesen.
A szilvákat alaposan mossuk meg és vágjuk félbe (magozzuk ki).
Tiszta üvegekbe szorosan rakjuk be a szilvát.
Öntsük fel a kihűlt cukorsziruppal.
Szórjunk minden üvegbe pár szem szegfűszeget.
1-2 késhegynyi na-benzoátot szórjunk mindegyik üveg tetejére.
Rakjunk celofánt a kupakok alá.
Egy nagyobb lábosba öntsünk vizet és rakjuk bele az üvegeket (az üvegek 1/4-éig érjen a víz). Forraljuk fel, majd hagyjuk forrni 20 percig. A lábosban hűtsük ki az üvegeket.(ez minimum fél nap).
Ezután mehetnek a polcra télire. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése