2016. augusztus 12., péntek

Donut, az amerikai fánk

Van egy hozadéka a strandon eltöltött időnek, mégpedig az , hogy hazaérve ismét az ott kapható finomságok után áhítozunk. Nálunk sincs ez másként! Még haza sem értünk, de már jött a kérés:Ugye sütsz fánkot Anya?...
Rákerestem a neten a donut receptjére (mert ezzel csábítják a családot leginkább a strandon) és összeraktam egy receptet belőlük.


Hozzávalók:

50 dkg liszt
6 dkg cukor
5 dkg friss élesztő
2,5 dl tej
10 dkg margarin
3 tojássárgája
Csipet só

Elkészítése:

Futassuk fel az élesztőt 1 dl langyos tejben 1 tk cukorral és 1 tk liszttel.



A többi hozzávalóval együtt dagasszunk tésztát belőle.



Most jön a tészta kelesztése, ami kb 1-1,5 óra.


Lisztezett deszkára borítjuk és kb 1cm-re kinyújtjuk, majd lyukas korongokat szaggatunk belőle.(Én a linzerszaggató közepét haználtam a lyukakhoz.)


Lisztezett tálcára sorakoztatjuk és 15 percet pihentetjük.
Közben egy lábosban olajat forrósítunk.


Oldalanként kb 40 mp alatt megsül.



Papírtörlőn leitatjuk, majd tálalható. Mi fahéjas kristálycukorral és csokiöntettel, illetve lekvárral szeretjük. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése