Hozzávalók:
50 dkg liszt
15 dkg cukor
6 dkg puha margarin
2 ek méz
1 ek kakaópor
1 tk szódabikarbóna
2 tojás
4 ek tejföl
Krém:
1 l tej
13 csapott ek búzadara
25 dkg margarin
20 dkg cukor
1 cs vanillincukor
Sárgabaracklekvár
Porcukor
Elkészítése:
Gyúrjuk össze a tészta hozzávalóit, majd pihentessük fél órát.
A tejben addig főzzük a búzadarát, amíg besűrűsödik. Hűtsük ki.
A tésztát vegyük négy felé és egyenként kinyújtva süssük meg őket. Én egy 29x36 cm-es tepsi hátulján sütöttem.( Előmelegített 175 fokos sütőben kábé 10 perc alatt megsülnek.)
Hagyjuk kihűlni a lapokat.
A kihűlt darába keverjük bele a puha margarint és cukrot.
Fektessük le az alsó lapot a végső helyére és kenjük meg a krém felével.(utána nem lehet sérülés nélkül elmozdítani)
Rakjuk rá a következő lapot és ízlés szerinti mennyiségű lekvárral kenjük meg.
Jöhet a harmadik lap és a maradék krém.
Végül az utolsó lap is rákerül, amit porcukorral hintünk meg.
Most már csak várni kell, hogy összepuhuljon, ez kábé 5-6 óra. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése