2016. augusztus 4., csütörtök

Balaton szelet

Az interneten találtam ezt a receptet (több variációban ). Egyszerűen elkészíthető, laktató, nem túl édes és sajnos csak másnap az igazi. :)


Hozzávalók:

50 dkg liszt
15 dkg cukor
6 dkg puha margarin
2 ek méz
1 ek kakaópor
1 tk szódabikarbóna
2 tojás
4 ek tejföl

Krém:
1 l tej
13 csapott ek búzadara
25 dkg margarin
20 dkg cukor
1 cs vanillincukor

Sárgabaracklekvár
Porcukor

Elkészítése:

Gyúrjuk össze a tészta hozzávalóit, majd pihentessük fél órát.


A tejben addig főzzük a búzadarát, amíg besűrűsödik. Hűtsük ki.


A tésztát vegyük négy felé és egyenként kinyújtva süssük meg őket. Én egy 29x36 cm-es tepsi hátulján sütöttem.( Előmelegített 175 fokos sütőben kábé 10 perc alatt megsülnek.)


Hagyjuk kihűlni a lapokat.


A kihűlt darába keverjük bele a puha margarint és cukrot.


Fektessük le az alsó lapot a végső helyére és kenjük meg a krém felével.(utána nem lehet sérülés nélkül elmozdítani)


Rakjuk rá a következő lapot és ízlés szerinti mennyiségű lekvárral kenjük meg.



Jöhet a harmadik lap és a maradék krém.


Végül az utolsó lap is rákerül, amit porcukorral hintünk meg.
Most már csak várni kell, hogy összepuhuljon, ez kábé 5-6 óra. :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése