Ez egy igazán látványos sütemény! Mákos,kakaós és diós lapok, közöttük finom vaníliás krémmel...Kell ennél több?
Hozzávalók:
1.lap:
1,5 dl tejföl
1 tojás
1 tk szódabikarbóna
5 ek liszt
5 ek cukor
10 dkg darált mák
2.lap:
1,5 dl tejföl
1 tojás
1 tk szódabikarbóna
5 ek liszt
5 ek cukor
3 ek kakaópor
3 ek tej
3.lap:
1,5 dl tejföl
1 tojás
1 tk szódabikarbóna
5 ek liszt
5 ek cukor
10 dkg darált dió
Krém:
1 l tej
8 ek búzadara
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
2 cs vanillincukor
Tetejére: csokimáz.
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Az első lap hozzávalóit keverjük össze.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Nekem a tepsim 24x36 cm volt.
15-20 perc alatt megsül. Végezzünk tűpróbát, ha bizonytalanok vagyunk, hogy megsült-e! Emeljük ki papírostól a tepsiből és hűtsük ki.
Keverjük össze a 2. lap hozzávalóit.
Az előző tepsibe rakjunk új sütőpapírt és simítsuk bele a kakaós maszát.
Ez is 15-20 perc alatt megsül. Tűpróba! Ezt is papírral emeljük ki és hagyjuk kihűlni.
Végül a 3. lap hozzávalóit is dolgozzuk össze.
A tepsibe szintén új papír kerül és a diós massza.
Szintén 15-20 perc alatt megsül.(tűpróba, ha szükséges)
Papírral kiemeljük és kihűtjük.
Jöhet a krém!
A tejben főzzük sűrűre a búzadarát, majd teljesen hűtsük ki!
A margarint keverjük ki a cukrokkal, majd adjuk hozzá a tejben főtt darát. Alaposan keverjük össze.
Állítsuk össze a sütit.
A mákos lapra simítsuk rá a krém felét.
Helyezzük rá a kakaós lapot és a maradék krémet. A krémre a diós lap kerül.
Gőzfürdőben olvasszunk fel csokit.
Vonjuk be a süti tetejét és hagyjuk megdermedni.
Gyorsan "összeérik", nem kell másnapig várni...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése