2016. augusztus 22., hétfő

Csíkos süti

Ez egy igazán látványos sütemény! Mákos,kakaós és diós lapok, közöttük finom vaníliás krémmel...Kell ennél több?



Hozzávalók:

1.lap:

1,5 dl tejföl
1 tojás
1 tk szódabikarbóna
5 ek liszt
5 ek cukor
10 dkg darált mák

2.lap:

1,5 dl tejföl
1 tojás
1 tk szódabikarbóna
5 ek liszt
5 ek cukor
3 ek kakaópor
3 ek tej

3.lap:

1,5 dl tejföl
1 tojás
1 tk szódabikarbóna
5 ek liszt
5 ek cukor
10 dkg darált dió

Krém:

1 l tej
8 ek búzadara
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
2 cs vanillincukor

Tetejére: csokimáz.

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Az első lap hozzávalóit keverjük össze.


Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Nekem a tepsim 24x36 cm volt.


15-20 perc alatt megsül. Végezzünk tűpróbát, ha bizonytalanok vagyunk, hogy megsült-e! Emeljük ki papírostól a tepsiből és hűtsük ki.


Keverjük össze a 2. lap hozzávalóit.


Az előző tepsibe rakjunk új sütőpapírt és simítsuk bele a kakaós maszát.


Ez is 15-20 perc alatt megsül. Tűpróba! Ezt is papírral emeljük ki és hagyjuk kihűlni.



Végül a 3. lap hozzávalóit is dolgozzuk össze.


A tepsibe szintén új papír kerül és a diós massza.
Szintén 15-20 perc alatt megsül.(tűpróba, ha szükséges)
Papírral kiemeljük és kihűtjük.


Jöhet a krém!
A tejben főzzük sűrűre a búzadarát, majd teljesen hűtsük ki!


A margarint keverjük ki a cukrokkal, majd adjuk hozzá a tejben főtt darát. Alaposan keverjük össze.


Állítsuk össze a sütit.
A mákos lapra simítsuk rá a krém felét.


Helyezzük rá a kakaós lapot és a maradék krémet. A krémre a diós lap kerül.


Gőzfürdőben olvasszunk fel csokit.


Vonjuk be a süti tetejét és hagyjuk megdermedni.


Gyorsan "összeérik", nem kell másnapig várni...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése