Őszibarackos sütemény. Kicsit más az elkészítése, mint a hagyományos sütiknek, de a végeredmény nagyon finom!
Hozzávalók:
2 üveg felezett őszibarack befőtt(vagy annak megfelelő mennyiségű puha, érett barack)
2 tk citromlé
15 dkg kristálycukor
1/4 tk só
10 dkg liszt
1/2 tk fahéj
10 dkg margarin
2.tészta:
12 dkg liszt
15 dkg kristálycukor
1 1/2 tk sütőpor
1/4 tk fahéj
1/4 tk só
5 dkg margarin
2 tojás
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
A barackot egy nagy tálba öntjük a leve nélkül és meglocsoljuk a citromlével.
Egy másik tálba keverjük össze a cukrot, sót, lisztet, fahéjat.
Öntsük a száraz keveréket a barackokra és rázzuk össze.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntsük a barackot. Szórjuk rá a maradék (tálba tapadt) száraz keveréket.
Olvasszuk fel a margarint.
Kanalazzuk a margarint a barackra egyenletesen.
Alufóliával fedjük le szorosan a tepsit és süssük 40 percig.
Hagyjuk bekapcsolva a sütőt!
A második tészta hozzávalóit keverjük össze.
Kanalazzuk a barack tetejére.
Süssük 50 percig fólia nélkül.
Kész is! Könnyen szeletelhető, igazi nyári barackos süti!
A recept szintén a Szemérmes barack és gyilkosság című könyvből van. Persze nincs benne semmi "halálos" :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése