Hozzávalók:
Csresznye(meggy)
Kilónként 20 dkg kristálycukor(a meggyhez 30 dkg kilónként)
Szalicil
Ecet
Elkészítése:
Áztassuk be a cseresznyét(hogy "kukactalanítsuk") és mossuk meg alaposan, válogassuk ki!
Magozzuk ki a gyümölcsöt és mérjük le.
Öntsük egy tálba és szórjuk rá a cukrot, 1-2 ek ecetet (ettől marad kemény), 1-2 ek szalicilt. Hagyjuk állni 12-24 órát, időnként keverjük meg.
12-24 óra múltán levet fog ereszteni.(én este teszem a tálba, így reggelre-délelőttre levet ereszt)
Mosott, fertőtlenített üvegekbe merjük. Rázzuk össze, hogy szorosan legyenek benne a szemek.
Öntsük fel a lével, hogy felérje a gyümölcsöt.
Zárjuk le az üvegeket és mehet a spájz polcra. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése