Hozzávalók:
37,5 dkg liszt
2 tk borkénpor
1 tk szódabikarbóna
1 tk tengeri só
10 dkg margarin
7 dkg cheddar sajt
7 dkg kéksaj - én trappistát és füstölt sajtot használtam ezek helyett
2 villával felvert tojás
22,5 dkg tejföl
1,5 dl tej (lehet, hogy sok, ezért lassan adagoljuk)
5 dkg reszelt sajt a tetejére
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
Keverjük el a lisztet, borként,szódabikarbónát,sót.
Morzsoljuk bele a margarint.
Nagy lyuku reszelőn reszeljük le a sajtokat.
Keverjük a lisztes elegyhez.
Adjuk hozzá a tojásokat.
A tejföl következik.
Végül a tej kerül bele. Vigyázzunk, hogy ne legyen nagyon híg a tészta. (Én kipróbáltam, hogy hagytam egy éjszakát a hűtőben állni a tésztát és így jobban kezelhető volt, mint a "friss" sütésnél.)
Adagoljunk evőkanálnyi gombócokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe és szórjuk meg a tetejüket reszelt sajttal.
Kb 12-14 perc alatt megsülnek.
Ez a recept a "sütis gyilkosságos" sorozat 12. részéből van...:)
Szia jöttem kötözködni :)))
VálaszTörléskét kérdésem is van :)
mi az a borkénpor? az a gyilkosos részhez kell?
és tényleg 22,5 dgk tejföl kell hozzá???
puszillak
Tényleg az kell hozzá. Régen sütőpor helyett használták.(utána is olvastam a biztonság kedvéért sütés előtt). A tejföl dkg, de tényleg ennyi a puhasága miatt. A tejjel lehet csalni, ha mégis túl lágy, akkor liszttel keményíthető.
VálaszTörlésPuszi