2016. július 16., szombat

Mézes zserbó

Ezt e receptet egyik barátnőm keresztanyukájától kaptam. Klasszikus sütemény, kicsit nehéz a tésztából négy lapot nyújtani, de más bonyolult nincs benne!


Hozzávalók:

40 dkg liszt
2 tojás
10 dkg porcukor
2 kk szódabikarbóna
2 ek méz
5 dkg margarin

Krém:

20 dkg margarin
20 dkg porcukor
4 cs vanillincukor
4 ek liszt
4 dl tej

Sárgabarack lekvár
10 dkg éttortabevonó

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
A margarint,porcukrot, tojásokat, szódabikarbónát gőz felett 5 percig verjük.



Hozzádolgozzuk a lisztet és a mézet. Tésztává gyúrjuk.


4 részbe vágjuk és lapokat sütünk belőle. Én 24x37 cm-es tepsi hátulján sütöttem. Vigyázzunk, mert gyorsan megéghet!



A krémhez a lisztet összekeverjük apránként a tejjel és felfőzzük, majd kihűtjük.


A porcukrot a vanillincukrokkal és a lágy margarinnal felhabosítjuk.


A két krémet csomómentesre összekeverjük.


A kihűlt lapokból egyet megkenünk a krém felével.


Rárakjuk a következő lapot, amit baracklekvárral kenünk meg.


A harmadik lapot is ráhelyezzük, amit a maradék krémmel kenünk meg.


Végül a negyedik lapot is rátesszük, amit olvasztott étcsokival vonunk be.


Ez a süti (sajnos) másnapra puhul át igazán. Szóval türelem, megéri! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése