Ezt e receptet egyik barátnőm keresztanyukájától kaptam. Klasszikus sütemény, kicsit nehéz a tésztából négy lapot nyújtani, de más bonyolult nincs benne!
Hozzávalók:
40 dkg liszt
2 tojás
10 dkg porcukor
2 kk szódabikarbóna
2 ek méz
5 dkg margarin
Krém:
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
4 cs vanillincukor
4 ek liszt
4 dl tej
Sárgabarack lekvár
10 dkg éttortabevonó
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
A margarint,porcukrot, tojásokat, szódabikarbónát gőz felett 5 percig verjük.
Hozzádolgozzuk a lisztet és a mézet. Tésztává gyúrjuk.
4 részbe vágjuk és lapokat sütünk belőle. Én 24x37 cm-es tepsi hátulján sütöttem. Vigyázzunk, mert gyorsan megéghet!
A krémhez a lisztet összekeverjük apránként a tejjel és felfőzzük, majd kihűtjük.
A porcukrot a vanillincukrokkal és a lágy margarinnal felhabosítjuk.
A két krémet csomómentesre összekeverjük.
A kihűlt lapokból egyet megkenünk a krém felével.
Rárakjuk a következő lapot, amit baracklekvárral kenünk meg.
A harmadik lapot is ráhelyezzük, amit a maradék krémmel kenünk meg.
Végül a negyedik lapot is rátesszük, amit olvasztott étcsokival vonunk be.
Ez a süti (sajnos) másnapra puhul át igazán. Szóval türelem, megéri! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése