2017. november 6., hétfő

Gluténmentes almás muffin

Szerettem volna kipróbálni a rizslisztet. Nem vagyunk gluténérzékenyek (legalábbis nem tudok róla :), de a kiváncsiság nem hagyott nyugodni, vajon milyen ízű az ilyen muffin? Kerestem a neten receptet, de persze átalakítottam a saját ízlésemre. :)Lerántom a leplet: szuper! Kicsit porhanyósabb, de nem biztos, hogy aki nem tudja a hozzávalót,az eltalálja.


Hozzávalók:

26 dkg rizsliszt
7 dkg barnacukor
7 dkg kristálycukor
0,8 dl napraforgó olaj
2 tojás
2 dl tej
1 cs sütőpor
1 cs vanillincukor

Őrölt fahéj
1 alma apró kockákra vágva

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Keverjük össze a száraz hozzávalókat.


Keverjük hozzá a többi alapanyagot a fahéj és az alma kivételével. Nekem egy aprócska kéz is segített... :)


Két evőkanálnyi mennyiséget mérjünk a normál muffin formákba. Utána szórjunk bele almadarabokat. (Ismét a kicsi lányom munkálkodott.)


Végül hintsük meg fahéjjal.


Kb 12-15 perc alatt megsülnek. Hagyjuk pár percig hűlni a formában, majd vegyük ki óvatosan és hűtsük tovább.


Íme az ínycsiklandó finomság...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése