2017. november 28., kedd

Bukta

Újból beüzemeltem a kenyérsütő gépünket. Én nemcsak kenyeret készítek vele, hanem a kelt tésztákat is rábízom. Most egy bukta receptjét osztom meg Veletek.



Hozzávalók:

3 dl tej
6 dkg margarin darabolva
2 tojássárgája
5 dkg porcukor
Csipet só
1/2 kg sima liszt
2 dkg friss élesztő

Töltelékhez lekvár,nutella,kakaópor,túró. Tetejére porcukor.

Elkészítése:

Minden hozzávalót a kenyérsütő gépbe pakoltam a fenti sorrendben. Tészta funkcióra kapcsoltam és hagytam, hogy elvégezze a munka dandárját... :)


Nagyon szép kelt tészta a végeredmény.


Lisztezett deszkán ujjnyira nyújtottam.


Kockákra vágtam és lekvárt halmoztam a közepükre, majd felcsavartam.


Egy adagra cukrozott kakaóport és nutellát tettem.


Tepsibe sorakoztattam őket. Még pihentettem 15 percet, ezalatt előmelegítettem a sütőt 180 fokra.


Sütés előtt megkentem felvert egész tojással.


Szép aranypirosra sütöttem. Kb 15-20 perc alatt kész, de figyeljük közben!


A túrós batyú tölteléke a következő:

25 dkg túró
1 tojás
2-3 ek cukor
2 ek tejföl

Négyzetekre vágjuk a kinyújtott tésztát. A közepére halmozunk a töltelékből, majd a négy sarkát középre hajtjuk. Szintén megkenjük egész felvert tojással.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése