2017. november 20., hétfő

Birsalma-sütőtök lekvár

A sok-sok birsalma lekvárként is végezte.  :)  Először sütőtökkel párosítottam. Nekem nem lett túl átütő a sütőtök íze az alábbi mennyiséggel, úgyhogy legközelebb felesben fogom készíteni.


Hozzávalók:

kb 85 dkg pucolt,kockázott sütőtök
2 kg pucolt, kockázott birs
1 kk őrölt fahéj
1/4 kk őrölt szegfűszeg
1 kg cukor

Elkészítése:

Alaposan mossuk meg a birseket és dörzsöljük le róluk a "szőrt".


Szép fényesek utána...


A sütőtököt is pucoljuk meg, annak a héját is távolítsuk el.
Mindegyiket kockázzuk fel és egy lábosban vízben főzzük meg a fűszerekkel.Ez kb 30 perc.


Szűrjük le a megfőtt tököt és birset.


Pürésítsük botmixerrel és tegyük fel újból főni. Víz nem kell hozzá ! Főzzük kb 20-30 percet, amíg besűrűsödik.


Ezután kerül bele a cukor, amivel még kb 15 percet főzzük, hogy elolvadjon.


Forrón üvegekbe töltjük és fejre állítjuk 10 percre. Utána száraz dunsztban kihűtjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése