Idén egy másik újdonság is került a spájz polcára. A maradék birset itthon talált (jobb napokat is látott) almával és körtével főztem össze. Nagyon finom lett a végeredmény!
Hozzávalók:
1,5 kg pucolt,kockázott birs
1,3 kg kockázott alma és körte (fele-fele)
1 tk őrölt fahéj
1/3 tk őrölt szegfűszeg
80 dkg cukor
Elkészítése:
Itt is a birs megmosásával és "szőrtelenítésével" kezdtem.
Az almákat és körtéket is megmostam, daraboltam.
A fűszerekkel vízben feltettem főzni. Kb 30 perc alatt megpuhultak.
Leszűrtem.
Pürésítettem botmixerrel, majd (víz hozzáadása nélkül !) újból főzni kezdtem. Kb 20-30 perc alatt besűrűsödik.
Hozzáadtam a cukrot és ezzel is főztem kb 15-20 percet, míg a cukor elolvadt.
Forrón üvegekbe töltöttem és 10 percre fejre állítottam őket. Utána száraz dunsztban kihűtöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése