Nagymamámtól örököltem ezt a receptet. Bevallom, most sütöttem meg először. Finom, roppanós, nem lehet elrontani. Itt a Farsang, áll a bál....
Hozzávalók:
50 dkg liszt
6 tojássárgája
Kicsi só
2 ek porcukor
2 ek rum
8-10 ek tejföl
Elkészítése:
Forrósítsunk lábosban olajat.
Az összes hozzávalót alaposan gyúrjuk össze. A tejfölt kanalanként adagoljuk, hogy a végén levestészta keménységű tésztát kapjunk.
Maroknyi darabonként nyújtsuk ki vékonyra.
Derelyevágóval kockázzuk fel, kb 10x10 cm-es kockákra és ejtsünk átlóban egy bemetszést rajtuk.
Bújtassuk át a bemetszésen az egyik sarkot.
Bő, forró olajban süssük mindkét oldalát pirosodásig.
Csepegtessük le az olajat róla.
Még melegen jól szórjuk meg porcukorral.
El is készült!
Tálalható lekvárral,de "csak" porcukorral is finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése