2017. február 9., csütörtök

Burgonyás szelet

Kezembe került egy 1936-ban először kiadott Váncza süteményeskönyv bővített kiadása. Ez egy csoda! Egyszerű, könnyen elkészíthető recepteket tartalmaz, amik megidézik a múlt századot...Imádom az ilyen recepteket! Valószínű sok sütemény felkerül belőle a blogra!
Ez volt az első, amit megsütöttem. Nagyon lágy tészta, lekvárral együtt sütve. Ízletes és laktató sütemény.


Hozzávalók:

25 dkg liszt
25 dkg főtt, áttört burgonya
12 dkg zsír
12 dkg porcukor
1 tojás
1 cs sütőpor
1 cs vanillincukor

Sárgabaracklekvár (vagy amit szeretünk és megtalálható otthon )

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A hozzávalókat gyúrjuk össze és nyomkodjuk a felét egy tepsibe. Én 16x26 cm-es jénaiban sütöttem (nincs ilyen kicsi tepsim :)



Kenjük meg vastagon baracklekvárral (vagy amilyen otthon van).


Terítsük rá a tészta másik felét és szúrkáljuk meg villával.


Süssük pirulásig.


Szórjuk meg porcukorral.


Szeleteljük kockákra és ha kihűlt tálalható.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése