Nálunk ez a "kezdő" szülinapi torta. Könnyű, habos, finom. A díszítés változik évről-évre...:) Kezdő cukrásztanoncok is bátran elkészíthetik !
Hozzávalók:
1 cs vaníliás pudingpor
3 dl tej
20 dkg cukor
25 dkg túró
5 dl habtejszín(növényinek jobb az állaga,pl.Hulala)
3 tk zselatinpor
víz
babapiskóta
tej
Variációnak:gyümölcs és színes zselatin a tetejére.
Elkészítése:
A pudingport felfőzzük a tejben a cukorral.
Langyosan belekeverjük a túrót.
A zselatinport feloldjuk az előírásnak megfelelően.
Felverjük a tejszínt.
Belekeverjük a zselatint.
A két masszát összedolgozzuk.
Tejbe áztatott babapiskótával kibélelünk egy csatos formát.
Én most cukrot és fahéjat is tettem a tejbe.
Ráöntjük a masszát.
Mehet a hűtőbe dermedni pár órát.
Variálható úgy,hogy fele massza a piskótára,majd gyümölcs,másik fele massza,megint gyümölcs,végül színes zselatin.
Dermedés után marcipán szívekkel díszítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése