Egy régi klasszikus ! Ritkán sütöm és igazából nem is tudom, hogy miért. Hiszen finom, laktató és variálható is.
Hozzávalók:
12 dkg rizs
0,5 l tej
1 dl víz
2 tojás
10 dkg cukor
1 tk liszt
2 dkg vaj
reszelt citromhéj
5 dkg mazsola
Elkészítése:
A rizst a vízzel elkevert tejben a cukor felével, a citromhéjjal felforraljuk és a tűzhely szélére húzva hagyjuk, hogy a szemek megduzzadjanak.
A tojássárgáját a vajjal elkeverjük.
Hozzáadjuk a kihűlt rizshez.
Hozzákeverjük a lisztet és a felvert habot.(Itt keverjük bele a mazsolát is, de én ezt kihagytam)
Vajazott, morzsázott formába öntjük.
Kb 175 fokon 30-40 percig sütjük.
Amikor langyos kiborítjuk és meghinthetjük porcukorral.
Mi lekvárral tálaljuk...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése