2017. augusztus 15., kedd

Kapros, túrós lepény

Ez a recept szintén gyerekkorom nagy kedvence ! Jó sok cukros tejföllel nyakon öntve igazi nyári ízbomba!


Hozzávalók:

25 dkg liszt
2 dkg friss élesztő
1 dkg cukor
1 tojás
5 dkg zsír
kb 2 dl tej


Töltelék:
40 dkg túró
3 ek cukor
2 tojás
1 ek búzadara
1 csokor aprított kapor


Elkészítése:

Futassuk fel az élesztőt kevés cukros, langyos tejben.


A többi hozzávalót a felfutott élesztővel dolgozzuk össze és langyos helyen kelesszük a kétszeresére.


A töltelékhez keverjük el a túrót a tojássárgájával. Adjuk hozzá a darát, a felvert fehérjét, végül a kaprot.


A tésztát nyújtsuk bele egy közepes tepsibe és szórjuk meg a töltelékkel.
Lassú tűzön süssük!


Amikor a széle szép aranybarna, akkor jó.


Vékony tészta, sok töltelék...Így tökéletes !
Mi cukros tejföllel tálaljuk, de ez természetesen elhagyható.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése