Hozzávalók:
1 kg rétesliszt
8 dkg kristálycukor
10 dkg margarin
9 dl tej
3 dkg porélesztő
1 kk só
Elkészítése:
A hozzávalókat jól összedolgozzuk, kidagasszuk. Letakarva langyos helyen legalább a kétszeresére kelesztjük.
Lisztezett deszkára borítjuk és négybe vágjuk.
Mindegyik részt kisodorjuk.
Megfonjuk a kalácsot. Végeit összenyomjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük,kelesztjük még fél órát,majd olvasztott margarinnal megkenjük. Amennyiben felvert egész tojással és porcukorral is megkenjük, akkor barnás lesz a teteje.
(Keskenyebb tepsiben nem fog szétterülni, hanem felfele fog kelni!)
Előmelegítjük a sütőt 120-150 fokra.
Kb 45-60 perc alatt sül készre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése