Szeretem ezt a sütit, mert a vaníliapuding a meggyel zseniális párosítás! Nem tart sokáig elkészíteni és kezdő sütigyártók is bátran belevághatnak!
Hozzávalók:
1 l víz
20 ek kristálycukor
1 kg nyers magozott meggy
15 ek búzadara
3 cs vaníliás pudingpor
8 ek kristálycukor
1,3 l tej
2 dl habtejszín
Elkészítése:
A vaníliás pudingporokat a 8 ek cukorral az 1,3 l tejben felfőzzük.
Hagyjuk kihűlni.
Az 1 l vízben a meggyet és a 20 ek cukrot 15 percig főzzük.
Mikor kezd szétfőni a meggy,akkor a 15 ek búzadarát beletesszük és megfőzzük.
Vizezett nagy gáztepsibe borítjuk.
Amikor majdnem kihűlt a meggyes dara,akkor ráöntjük a pudingot.
Én tálalás előtt szoktam a felvert tejszínt ráönteni.
Nagyon nagy adag!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése