Egy új alapanyagot próbáltam ki: a mogyoróvajat. Amikor kinyitottam az üveget, rögtön megéreztem a semmivel sem összetéveszthető földimogyoró illatot!
Egy töltött keksz lett az első süti, de nem fogok itt megállni, mert beleszerettem a mogyoróvajba!
Hozzávalók:
1 1/2 csésze liszt
1/2 csésze kakaópor
1/2 tk szódabikarbóna
1/4 tk só
1/2 csésze kristálycukor
1/2 csésze barnacukor
1/2 csésze olvasztott margarin
1/4 csésze mogyoróvaj +6 tk
1 tk vaníliakivonat
1 tojás
6 tk porcukor
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 190 fokra.
Összekeverjük a lisztet,kakaóport,szódabikarbónát,sót. Félre tesszük.
Összekeverjük a cukrokat,margarint,1/4 csésze mogyoróvajat.
Hozzáadjuk a tojást és a vaníliakivonatot.
A két keveréket összedolgozzuk.
Összegyúrjuk a porcukrot a 6 tk mogyoróvajjal.
Egy evőkanálnyi legyen egy gombóc mérete.
Közpébe az ujjunkkal mélyedést nyomunk.
A mélyedésbe teszünk a porcukros mogyoróvajból.
Én van amelyikbe tejcsoki darabot tettem.
Gombócokat gyúrunk belőlük és cukorba forgatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és a nedves ujjunkkal kicsit lelapogatjuk.
7-9 perc alatt megsülnek. A tepsiben hagyjuk kihűlni!
A végeredmény: kívül ropogós,belül lágy keksz lett.
Én fele mennyiségből sütöttem,így lett két tepsinyi kekszem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése