Nem sikerült megfejtenem, hogy miért ez a neve ennek e keksznek... Mindenesetre nagyon finom és nem túl bonyolult az elkészítése sem.
A receptre a "sütis gyilkosságos" sorozatomban akadtam.
Hozzávalók:
Süteménytésztához:
10 dkg margarin
5 dkg tejcsokoládé
15 dkg kristálycukor
1 tojás
1/4 tk sütőpor
1/4 tk szódabikarbóna
1/4 tk só
1 tk vaníliaaroma
18 dkg liszt (nekem ez kevés volt,mert túl ragacsos volt a tészta, így hozzátettem még kb 10 dkg lisztet)
Töltelékhez:
4 dkg barnacukor
4 dkg kókuszreszelék
3 dkg apróra vágott pekándió (én darált mogyoróval helyettesítettem)
2,5 dkg margarin
1 tojássárgája
0,5 dl tej
(Nekem csak a fele fogyott el a tölteléknek, de lefagyasztottam, így legközelebb erre már nincs gondom ! :))
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
Keverjük el a cukrot, tojást, sütőport, szódabikarbónát, sót és vaníliaaromát.
Olvasszuk meg a csokit a margarinnal és hűtsük langyosra.
Keverjük a csokit a tojásos keverékbe.
Gyúrjuk hozzá a lisztet. Itt volt az a pont, amikor kevésnek találtam a lisztet és tettem még hozzá.
Keverjük össze a barnacukrot, kókuszreszeléket, tejet. Robotgéppel egyszerűbb.
Adjuk hozzá a pekándiót (én darált mogyorót), tojássárgáját, margarint. Jól dolgozzuk össze.
A tésztából készítsünk kb 2,5 cm átmérőjű golyókat sütőpapíros tepsibe. Hagyjunk közöttük helyet!
Az ujjunkkal nyomjuk bele mélyedést és tegyünk bele a töltelékből.
Kb 12 perc alatt megsülnek. Pár percet hagyjuk a tepsiben hűlni őket.
Látványos, kívűl picit roppanós, belül puha keksz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése