Nincs benne mesterséges színezék, tartósítószer, csak a kert finomságai ! Ilyen az igazi házi ketchup !
A Szüleim évek óta ez a recept szerint teszik el télire a ketchup-ot, most itt volt az ideje, hogy én legyek a befőző.. :)
Hozzávalók:
2 kg paradicsom (vagy kb 2 l paszírozott)
0,5 kg paprika
0,3 kg hagyma
0,5 kg alma
0,5 kg sárgarépa
4-5 babérlevél
3-4 szál zeller
0,25 kg cukor
1 tk őrölt bors
1 ek pirospaprika
1 tk őrölt fahéj
1 dl 10%-os ecet
1 tk őrölt bazsalikom
1 ek só
Elkészítése:
A paradicsomot, apróra vágott paprikát, apróra vágott hagymát együtt megfőzzük.
Apróra vágjuk az almát és külön megfőzzük, majd lecsepegtetjük.
A sárgarépát is apróra vágjuk és ezt is külön megfőzzük és lecsepegtetjük.
A paradicsomos főzetet, a főtt almát és a főtt sárgarépát összeöntjük és alaposan összeturmixoljuk.
Hozzáadjuk a fűszereket és fél órát főzzük.
Tiszta üvegekbe töltjük, lezárjuk és száraz dunsztba tesszük kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése