Vannak olyan sütemény receptjeim, amik évek óta megvannak, mert egyszer ettem belőle és elkértem a receptet. Aztán valami oknál fogva mégsem készítettem el itthon. Ez is egy ilyen recept ! Egy kolléganőmtől kaptam sok-sok évvel ezelőtt és ma volt a napja, hogy a hűtőben lévő túróból megsütöttem. Nem csalódtam, ugyanolyan finom, mint amilyenre emlékeztem !
Hozzávalók:
Tészta:
20 dkg porcukor
4 tojássárgája
1 dl olaj
1 dl tej
1/2 cs szalalkáli
pár csepp citromlé
4 tojásfehérje
30 dkg liszt
Krém:
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 cs vanillincukor
2 ek tejföl
50 dkg túró
Tetejére porcukor.
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
A tésztához a porcukrot, tojássárgájákat, olajat, tejet keverjük habosra.
Adjuk hozzá a szalalkálit, citromlevet.
Keverjük bele a habnak felvert tojásfehérjét.
Végül keverjük hozzá a lisztet is.
Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük.
Kb 20 perc alatt szép aranybarnára sül, de ellenőrizzük tűpróbával a közepét!
Hűtsük ki, majd vágjuk ketté.
A krémhez keverjük habosra a porcukrot, margarint, vanillincukrot.
Adjuk hozzá a túrót és a tejfölt is.
Kenjük az alsó lapra a krémet.
Tegyük rá a felső lapot, majd szórjuk be porcukorral. Ennyi az egész! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése