Férjem születésnapjára készült ez a gyümölcstorta. Neki az eper a kedvence, de természetesen más gyümölccsel is megsüthető.
Hozzávalók:
10 dkg margarin
10 dkg cukor
1 cs vanillincukor
2 tojás
2-3 ek tej
20 dkg liszt
1/2 cs sütőpor
Margarin,morzsa a forma kikenéséhez.
1 cs vaníliás pudingpor
1/2 l tej
3-5 ek cukor
Gyümölcs
Torta zselatin
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A margarint habosra keverjük.
Hozzákeverjük a vanillincukrot, cukrot, tojásokat, tejet.
Ezután a liszt és a sütőpor is belekerül.
Lisztezett, morzsázott formába terítjük.
Megsütjük.
Közben elkészítjük a pudingporból, cukorból, tejből a pudingot.
Hagyjuk hűlni.
A torta alapja kb 20 perc alatt megsül, de ellenőrizzük közben!
Borítsuk ki és hagyjuk kihűlni.
Szeleteljük fel a megmosott gyümölcsöket.
A kihűlt alapra öntsük rá a langyos pudingot.
Rakjuk rá a gyümölcsöket.
A zselét a leírtak szerint készítsük el és csurgassuk a torta tetejére. Tálalásig hűtőben tároljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése