Ezt a receptet a Nagymamámtól kaptam sok-sok évvel ezelőtt. Ő gyakran sütötte, amikor én gyerekként ott nyaraltam.
Nagyon egyszerű elkészíteni, gyors és finom süti. Kezdő konyhatündérek bátran próbálják ki!
Hozzávalók:
4 tojás
25 dkg cukor
10 dkg olaj
10 dkg víz
25 dkg liszt
1/2 cs sütőpor
Mazsola
1-2 ek kakaópor és 1-2 ek olaj
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Keverjük ki a cukrot,tojássárgáját,olajat,vizet.
Keverjük hozzá a lisztet és sütőport.
Jöhet bele a mazsola is.
Végül a felvert tojásfehérje habot is adjuk hozzá ,lazán belekeverve.
Margarinozott,morzsázott őzgerinc formába öntsük a tészta felét. Ez az adag két őzgerinc formára elég, tehát a fél világos krémet osszuk el két formába!
A maradék krémhez keverjük hozzá a kakaóport és olajat.
Öntsük a világos tésztára kedvünk szerinti mintában.
Kb 25 perc alatt megsül, de végezzünk tűpróbát!
Pár percig hagyjuk a formában, majd borítsuk ki hűlni.
Lehet olvasztott csokival is megbolondítani a tetejét.
Ez a recept tökéletes egy normál méretű lyukas kuglófformára is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése