Ez egy "feltuningolt" palacsinta. Szerintem megállja a helyét akár torta helyett is! Nagyon látványos és egyszerű elkészíteni.
Hozzávalók:
Kb 30-40 dkg liszt
2 ek cukor
1 tk vanillincukor
1 tk sütőpor
1 tojás
3 dl tej
3 dl szódavíz
7 ek olaj
Eperlekvár a töltéshez.
Tetejére:
1cs tejszínes pudingpor
3 ek cukor
1 cs habfixáló
5 dl tej
1 dl habtejszín
Elkészítése:
Keverjük össze a száraz, majd nedves hozzávalókat a palacsinta tésztához.
Keverjük össze. (Én itt már dupla adag lisztet adtam meg, mert szerintem az eredeti recept túl híg volt!)
Süssük meg a palacsintákat.
Amikor meghűltek, kenjük meg egyesével eper lekvárral és tekerjük fel őket.
Készítsük el a krémet.
Főzzük meg a pudingot a tejjel, cukorral.
Hűtsük ki a pudingot. A tejszínt verjük fel a habfixálóval és keverjük el pudinggal.
Rakjunk le egy sor palacsintát, majd kenjük meg a krémmel. Rá jöhet a következő sor,stb. Egy piramist építsünk.
Vonjuk be a palacsintapiramist kívülről is a krémmel.
Tegyük rövid időre hűtőbe, majd szeletelhető is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése