2017. március 28., kedd

Tejszínkrémes palacsinta

Ez egy "feltuningolt" palacsinta. Szerintem megállja a helyét akár torta helyett is! Nagyon látványos és egyszerű elkészíteni.




Hozzávalók:

Kb 30-40 dkg liszt
2 ek cukor
1 tk vanillincukor
1 tk sütőpor
1 tojás
3 dl tej
3 dl szódavíz
7 ek olaj

Eperlekvár a töltéshez.

Tetejére:

1cs tejszínes pudingpor
3 ek cukor
1 cs habfixáló
5 dl tej
1 dl habtejszín

Elkészítése:

Keverjük össze a száraz, majd nedves hozzávalókat a palacsinta tésztához.




Keverjük össze. (Én itt már dupla adag lisztet adtam meg, mert szerintem az eredeti recept túl híg volt!)


Süssük meg a palacsintákat.


Amikor meghűltek, kenjük meg egyesével eper lekvárral és tekerjük fel őket.



Készítsük el a krémet.
Főzzük meg a pudingot a tejjel, cukorral.


Hűtsük ki a pudingot. A tejszínt verjük fel a habfixálóval és keverjük el  pudinggal.


Rakjunk le egy sor palacsintát, majd kenjük meg a krémmel. Rá jöhet a következő sor,stb. Egy piramist építsünk.


Vonjuk be a palacsintapiramist kívülről is a krémmel.


Tegyük rövid időre hűtőbe, majd szeletelhető is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése