Ez a recept nagyon-nagyon régi ! Pipi dédink anyukájának a receptje. Tömény csokis, tojásfehérje hab és darált, pörkölt mogyoró a tésztája. Régimódi és egyben zseniális torta !
Hozzávalók:
4 db tojásfehérje
14 dkg porcukor
14 dkg darált, pirított törökmogyoró
Krém:
20 dkg étcsokoládé
1 vanillincukor
1 tojássárgája
Porcukor ízés szeint
20 dkg margarin
Elkészítése:
Melegítsük elő sütőt 180 fokra.
A tojásfehérjéket verjük habbá a porcukorral.
Daráljuk meg és pirítsuk meg a törökmogyorót.
Óvatosan keverjük a habhoz.
Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntsük a masszát.
Kb 15 perc alatt megsül. Akkor jó, ha kicsit pirosodni kezd.
Amikor kihűlt, vágjuk 3 részre.
A krémhez olvasszuk meg a csokit és a többi hozzávalóval habosítsuk fel.
Töltsük meg a lapokat a kihűlt krémmel, de hagyjunk a bevonáshoz is.
Frissen ne tegyük a hűtőbe mert megkeményedik, de később fagyasztható is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése