2017. január 12., csütörtök

Dédi csokitortája

Ez a recept nagyon-nagyon régi ! Pipi dédink anyukájának a receptje. Tömény csokis, tojásfehérje hab és darált, pörkölt mogyoró a tésztája. Régimódi és egyben zseniális torta !





Hozzávalók:

4 db tojásfehérje
14 dkg porcukor
14 dkg darált, pirított törökmogyoró

Krém:

20 dkg étcsokoládé
1 vanillincukor
1 tojássárgája
Porcukor ízés szeint
20 dkg margarin

Elkészítése:

Melegítsük elő  sütőt 180 fokra.
A tojásfehérjéket verjük habbá a porcukorral.


Daráljuk meg és pirítsuk meg a törökmogyorót.


Óvatosan keverjük a habhoz.


Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntsük a masszát.


Kb 15 perc alatt megsül. Akkor jó, ha kicsit pirosodni kezd.


Amikor kihűlt, vágjuk 3 részre.


A krémhez olvasszuk meg a csokit és a többi hozzávalóval habosítsuk fel.


Töltsük meg a lapokat a kihűlt krémmel, de hagyjunk a bevonáshoz is.
Frissen ne tegyük a hűtőbe mert megkeményedik, de később fagyasztható is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése