Nagyon régóta ez alapján a recept alapján készítem a császármorzsát. Az Ízbolygó blogról származik és szerintem elronthatatlan!
Hozzávalók:
3 tojás
1 cs vanillincukor
2 dl tej
12,5 dkg liszt
1 ek vaj
2 ek porcukor
Elkészítése:
Válasszuk szét a tojásokat. A sárgákat a vanillincukorral és a tejjel keverjük ösze.
Keverjük bele a lisztet is.
Verjük fel a tojásfehérjéket habnak.
Óvatosan keverjük bele masszába.
Forrósítsuk fel a vajat egy nagy serpenyőben.
Öntsük bele a masszát. Közepesnél kisebb lángon süssük aranybarnára.
Vágjuk négy felé és fordítsuk meg.
Fakanállal szaggassuk falatnyi darabokra. Szórjuk meg a porcukorral és süssük készre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése