2015. november 16., hétfő

Párizsi csokis muffin

Ennek a muffinnak az íze tényleg hasonlít a Párizsi kocka csokihoz. Puha, kakaós.


Hozzávalók:

0,5 dl víz
1 ek instant kávé
10 dkg étcsoki
15 dkg liszt
1 tk sütőpor
1 csipet só
15 dkg kristálycukor
15 dkg meggylekvár
2 tojás
0,5 dl brandy ( ez adja a különleges ízt, de elhagyható)
10 dkg margarin

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 175 fokra.
Az aprított csokit az instant kávéval 0,5 dl vízben feloldjuk és kihűtjük.



A lisztet,sütőport,sót,cukrot összekeverjük.


 A tojást,olvasztott margarint,brandyt,lekvárt szintén összekeverjük.




A két elegyet összedolgozzuk. Én még adtam hozzá egy marék étcsokipasztillát is ( csokiból sosem elég ).


Beadagoljuk a formákba.


25 perc alatt sül meg.


Teteje szivacsos hatású, de ilyennek kell lennie !




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése