Hozzávalók:
7 db tojás
2 ek víz
9 ek kristálycukor
9 ek liszt
1/2 cs sütőpor
A fentiek még egyszer
+2 ek kakaópor
1 ek étolaj
Krém:
50 dkg gesztenyemassza
2 dl tejszín
2 ek porcukor
15 dkg margarin
Csokimáz:
10 dkg tortabevonó
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt kábé 175-180 fokra.
A fehér piskótával kezdjük.
Szétválasztjuk a tojásokat és a sárgáját a vízzel és cukorral jól összekeverjük.
Felverjük a fehérjéket habnak.
A sárgájához hozzákeverjük a lisztet és sütőport. Kevés felvert habbal lazítjuk, majd a többi habot is beleforgatjuk. Normál tortaformában sütöttem úgy, hogy a forma aljába vágtam sütőpapírt. Kábé 40 perc alatt megsül, de végezzünk tűpróbát és inkább süssük tovább.
A kakaós torta is így készül, csak a sárgájához keverjük hozzá a kakaóport és az olajat.
Kihűtjük a tortákat, majd jöhet a " kockásítás ".
A tortákat vízszintesen elvágjuk. Így kapunk két fehér és két barna korongot. Mindegyikből kivágunk két-két gyűrűt, majd keverve újból összerakjuk.
Elkészítjük a gesztenyekrémet.
Először a margarint a porcukorral habosítjuk, majd a gesztenyemasszával összedolgozzuk.
Felverjük a tejszínt, majd ezzel lazítjuk a krémet.
Most már csak az összeállítás van hátra. Felváltva a lapokat egymásra tesszük úgy, hogy közé elosztjuk a krémet.
Tetejére tortabevonót olvasztottam és díszítettem egy kis cukorvirággal.
Minnél több gyűrűt vágunk ki, annál látványosabb lesz a kockás hatás!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése