2015. május 24., vasárnap

Epres-rebarbarás pite

Eper szezon van ,ezért egy epres pitével indítanék.

Epres-rebarbarás pite


Hozzávalók:

20-20 dkg eper és rebarbara
15 dkg kristálycukor
12,5 dkg margarin
20 dkg liszt
6 dkg kristálycukor
1 tojássárgája
1/2 cs. sütőpor
1/2 cs. vanillincukor
1 ek tejföl
1/2 citrom reszelt héja
2 ek étkezési keményítő
1 cs. vanillincukor

Elkészítés:

Az epret és a rebarbarát megmosni,megpucolni,darabolni.

15 dkg kristálycukorral összekeverni és 15 percig állni hagyni.


A margarint,lisztet,cukrot,tojássárgáját,sütőport,vanillincukrot,
tejfölt,citromhéjat összegyúrni.

Egy maréknyi kivételével folpack között kinyújtani.

Sütőpapìrral bélelt formába tenni.

A gyümölcs levét leönteni és összekeverni 2 ek étkezési keményítővel és 1 cs. vanillincukorral.Ráönteni  tésztára.

A maradék tésztából rácsot formázni a tetejére.



Felvert tojásfehérjével megkenni.Előmelegített sütő,180 fok kábé 30-40 perc.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése