Epres-rebarbarás pite
Hozzávalók:
20-20 dkg eper és rebarbara
15 dkg kristálycukor
12,5 dkg margarin
20 dkg liszt
6 dkg kristálycukor
1 tojássárgája
1/2 cs. sütőpor
1/2 cs. vanillincukor
1 ek tejföl
1/2 citrom reszelt héja
2 ek étkezési keményítő
1 cs. vanillincukor
Elkészítés:
Az epret és a rebarbarát megmosni,megpucolni,darabolni.
15 dkg kristálycukorral összekeverni és 15 percig állni hagyni.
A margarint,lisztet,cukrot,tojássárgáját,sütőport,vanillincukrot,
tejfölt,citromhéjat összegyúrni.
A gyümölcs levét leönteni és összekeverni 2 ek étkezési keményítővel és 1 cs. vanillincukorral.Ráönteni tésztára.
A maradék tésztából rácsot formázni a tetejére.
Felvert tojásfehérjével megkenni.Előmelegített sütő,180 fok kábé 30-40 perc.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése