Pinterest böngészése közben akadtam rá erre a sütire. Persze én kenyérsütő gépben kelesztettem és diós változatban is elkészítettem.
Ahol találtam: illeskriszkonyhaja.blogspot.hu/2012/11/makos-margareta.html?spref=pi&m=1
Hozzávalók: 10 darabhoz
35 dkg liszt
2 dkg friss élesztő
1,8 dl langyos tej
3,5 dkg cukor
1 felvert tojás fele
1/2 kk só
3,5 dkg margarin
Töltelék:
10 dkg darált mák
1 dl víz
6 dkg cukor
2 dkg zsemlemorzsa
reszelt citromhéj
csipet só
csipet fahéj
10 dkg darált dió
0,5 dl tej
5 dkg cukor
reszelt citromhéj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit a kenyérsütő gépbe tesszük.Alul a nedves,felül a száraz hozzávalók. Hagyjuk, hogy végezze dolgát... :)
Íme a kelt tészta.
10 gombóccá válasszuk,
ötöt kinyújtunk kerek formává és elosztjuk rajtuk a diós tölteléket.
Összecsípjük őket.
A csípett féllel lefele ismét körré nyújtjuk.
Ollóval becsípkedjük.
Sütőpapíros tepsibe tesszük és egyet csavarva a bevágott részeken margarétát formázunk belőle. Így a töltelék felül lesz.
Megkenjük a felvert tojással és a közepébe szezámmagot szórunk.
Ilyen a mákos töltelékes.
Hideg sütőbe tesszük és 180 fokon kb 20-25 perc alatt megsülnek szép pirosra.(Persze a második adag már a meleg sütőbe kerül, de azoknak meg volt idejük kint megkelni.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése