Az almás pite nálunk nagyon kedvelt édesség. Most viszont a fagyasztóban tárolt leveles tésztát kelett felhasználnom. Gondoltam kipróbálom belőle a Tiroli rétest. Jó sok tölteléket tettem bele,kívül a leveles tészta roppanós lett,egy szóval ezt többször fogom ismételni! :)
Hozzávalók:
Kész leveles tészta(nekem egy lap volt benne,arra szól a recept! )
Töltelék:
Kb 90 dkg nyers alma (pucolatlanul mértem)
15 dkg cukor
1-2 tk őrölt fahéj
Zsemlemorzsa
1 egész tojás a megkenéshez
Elkészítése:
A leveles tésztát időben vegyük ki a hűtőből, hogy legyen ideje kiolvadni !
Készítsük el a tölteléket.
Pucoljuk meg és szeljük vékonyra az almákat.
A cukorral és a fahéjjal pároljuk meg.
Hajtogassuk ki a leveles tésztát.Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
A közepére szórjunk bőven zsemlemorzsát.
Csepegtessük le az almát és halmozzuk a morzsára.
Erre is szórjunk bőven zsemlemorzsát.
Hajtsuk rá a tészta egyik felét és kenjük meg felvert tojással.
Hajtsuk rá a másik oldalt is és az egészet kenjük meg a tojással.
Süssük szép aranybarnára. Amikor kihűlt megszórhatjuk porcukorral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése