2018. április 23., hétfő

Tiroli rétes-gyors változat

Az almás pite nálunk nagyon kedvelt édesség. Most viszont a fagyasztóban tárolt leveles tésztát kelett felhasználnom. Gondoltam kipróbálom belőle a Tiroli rétest. Jó sok tölteléket tettem bele,kívül a leveles tészta roppanós lett,egy szóval ezt többször fogom ismételni! :)


Hozzávalók:

Kész leveles tészta(nekem egy lap volt benne,arra szól a recept! )

Töltelék:
Kb 90 dkg nyers alma (pucolatlanul mértem)
15 dkg cukor
1-2 tk őrölt fahéj

Zsemlemorzsa
1 egész tojás a megkenéshez

Elkészítése:

A leveles tésztát időben vegyük ki a hűtőből, hogy legyen ideje kiolvadni !
Készítsük el a tölteléket.

Pucoljuk meg és szeljük vékonyra az almákat.


A cukorral és a fahéjjal pároljuk meg.


Hajtogassuk ki a leveles tésztát.Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.


A közepére szórjunk bőven zsemlemorzsát.


Csepegtessük le az almát és halmozzuk a morzsára.


Erre is szórjunk bőven zsemlemorzsát.


Hajtsuk rá a tészta egyik felét és kenjük meg felvert tojással.


Hajtsuk rá a másik oldalt is és az egészet kenjük meg a tojással.


Süssük szép aranybarnára. Amikor kihűlt megszórhatjuk porcukorral.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése