A sütőportól biztosan megemelkedik, nem olyan rizikós, mint a kelt receptek. Persze nem is olyan "könnyű", de ez az áldozata a gyorsaságnak és egyszerűségnek. :)
Hozzávalók:
25 dkg liszt
2 dl tejföl
1 tojás
1 kk szódabikarbóna
3 ek porcukor
6 gr sütőpor
1/2 tk vaníliaaroma
Lekvár,porcukor a tálaláskor.
Elkészítése:
Egy tálban keverjük el a lisztet,sütőport,szódabikarbónát,porcukrot.
Másik tálban jól keverjük el a tojást,tejfölt,aromát.
Dolgozzuk össze nyújtható tésztává a két tál tartalmát. Ha túl lágy lenne, tegyünk még hozzá lisztet.
Nyújtsuk ki fél cm vastagra és szaggassuk ki lyukasra.
Bő, forró olajban süssük aranybarnára mindkét oldalukat.
Az alábbi linkeken további fánk receptjeimet találjátok:
http://sutiesmas.blogspot.hu/2017/02/forgacsfank-csorogefank.html
http://sutiesmas.blogspot.hu/2016/08/donut-az-amerikai-fank.html
http://sutiesmas.blogspot.hu/2016/04/farsangi-fank.html
http://sutiesmas.blogspot.hu/2016/02/tizperces-pillefank.html
http://sutiesmas.blogspot.hu/2016/02/szalagos-fank.html
http://sutiesmas.blogspot.hu/2015/07/turofank.html
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése