Nem tudom ki hogy van vele de nálunk mindig marad karácsonyról mézeskalács. Egyik éven kipróbáltam a tiramisut elkészíteni belőle és fantasztikus lett! Ez is egy jó módja az újra felhasználásnak! :)
Idén már direkt raktam félre hozzá... :)
Hozzávalók:
Kész mézeskalácsok (lehet piskótával vegyesen is)
4 tojás
1 cs vanillincukor
3 ek porcukor
50 dkg mascarpone sajt
1-2tk mandulaaroma ( vagy likőr)
Lefőzött kávé,cukor,tej
Elkészítése:
Krém:
Válasszuk szét a tojásokat és a fehérjét verjük fel habnak.
A sárgájákat keverjük jól el a sajttal, majd a cukrokkal,aromával.
Végül óvatosan forgassuk össze a habbal.
Lerakunk egy tál aljába egy sor cukros,tejes kávéba mártott mézeskalácsot. Ne áztassuk el a mézeseket( vagy piskótákat )de szárazak se maradjanak.
Rámerünk a krémből annyit, hogy beterítse. Ezt ismételjük. Felülre krém kerüljön.
Hűtőben tároljuk.
Szerintem ez az egyik leggyorsabban elkészíthető és legfinomabb desszert, amit a mézeskaláccsal karácsonyivá is varázsolhatunk...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése